Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום שישי ה-17.05.24 ט' אייר ה'תשפ"ד
500 קלוריות לסופגניה.

חמה, מתוקה ומלאה בקלוריות

חג החנוכה יצא לדרך ועמו גם המטעמים חגית לייבה יצאה בעקבות המתכון לסופגניה וחזרה מלאה בריבה ובעיקר עם עודף קלוריות לשיפוטכם


רגע לפני שקיעה, קרני שמש אחרונות משתקפות בכוסיות השמן המלאות, כל בני המשפחה מצטופפים במרפסת, סביב לחנוכייה המבהיקה.

הס מושלך. השמים בוורוד עז נפרדים סופית מהיום, ערב בא. בקול עמוק ומלא רגש אבא מברך על הנרות: "שעשה נסים לאבותינו, בימים ההם, בזמן הזה!" כולם עונים אמן ומצטרפים לשירת ה"מעוז צור". עשרות נקודות אור זוהרות מדליקות את החשיכה ומפרסמות את גודל הנס.

צינת החורף מבריחה את כולם לבתים. שם, מסביב לשולחן המשפחתי, ישמחו ויתענגו על מיני הסופגניות והלביבות, הפריכות, החמימות והטעימות.

אז הנהלכם מתכון לסופגניות שאני קיבלתי להכנה באופן אישי מחברה ורצוי לציין לא ניסיתי עדיין, נשמח לקבל ביקורות...
המתכוןל 20 יחידות

החומרים:
4 כוסות קמח
4 חלמונים
4 כפות שמן
4 כפות סוכר
40 גרם שמרים
1 וחצי כוסות מים פושרים
1 שקית סוכר וניל
2 כפות קוניאק
קורט מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את השמרים וכף הסוכר בכוס ומוסיפים מים פושרים עד לכיסוי התערובת. משהים כ 10 דקות לתסיסה.
מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים ואת שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק מעובד וגמיש.
מקמחים קלות את הבצק ומכסים במגבת להתפחה למשך כשעה.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ 2 ס"מ.
בעזרת כוס קורצים עיגולים, משמנים אותם קלות ומשהים להתפחה נוספת של כ 20 דקות.
יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח. יש לחמם את השמן לחום בינוני ולא גבוה. על מנת שהסופגנייה לא תישרף.
מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה. כשהסופגניות מוכנות, מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומניחים ע"ג צלחת מרופדת בנייר סופג.

להחדרת הריבה:
יש למלא מזרק בעל פיה צרה וארוכה בריבה ולהזריק לתוך כל סופגנייה.
לקישוט בוזקים מלמעלה אבקת סוכר.

נ.ב.
שלא תגידו שלא אמרתי ערך קלורי של כל סופגנייה הוא 500 קלוריות.

שיהיה בתיאבון ו....חג חנוכה שמח.

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות